mY pRiends

Friday, June 11, 2010

DeTiK 2X cEmAS mElAhIrKaN aNaK sULuNG ( MUHAMMAD AKMAL HAIKAL)

Posted by mamavoke2016 at 7:02 PM
Tepat jam menunjukan pukul 11pm aku berasa ingin sangat kencing di tandas umah aku...(itu pun nak citer kat mana) :P




aku pergi ke bilik air...aku mencangkung jer tiba2 aku dapat rasa air meleleh di kaki ku.....
aku pun menjerit : MAK !!! AIR APA NIE..JERNIH JER... mak aku pun sahut : EHMMM AIR KETUBAN TU DAH PECAH...CEPAT 2 PERGI HOSP....T KANG SAKIT TAK TAHAN TERBERANAK KAT UMAH KANG.!!!!!!!!!







aku pun dengan tak sedaphati nya bg tau hubby ku...dia pun ada ckp tadi sebelum ni berlaku.. hubby: BABY CEPAT LAH KUAR AYAH NAK CUTI 1 MONTH FOR BABY FIRST



mama: AMBOI BANYAK LAH..KANG TERBERANAK BETUL2 CANER?EISHHH
mmg betul2 aku beranak ...mlm tu...
ni aku nak sambung balik yang tadi , hubby aku pun bergegas start kete (time tu ada kete..skg tada..huhu)aku pun masa didalam kereta dah sakit2 nak bersalin sakit teramat sgt....aku pun ngah on the way ke HOSPITAL PUTRAJAYA

jam menunjukkan pukul 12.00pm..aku takut sangat yelah owg ckp ni pertarungan nyawa aku..huhu setibanya di wad bersalin aku dah nampak....suasana mcm aku nak pengsan yalah fisrt time tu....smapi aku daftar kan diri n masuk untuk cek darah n berat aku...
12.30pm
bilik bersalin



aku dimasukkan ke bilik ini seperti diatas...ee seram dol,aku rasa mcm nak lari jer...nak balik...dah siap2 nama aku dipanggil ..aku disuruh baring ke katil dan dikangkang oleh jururawat2 yang ada..(tak ingat nama nya) doktor pun sampai.........




doktor : APA KHABAR?(time macam nier pun nak tanya khabar
aku : BAIK ..SAKIT DOKTOR...SAKIT SGT
doktor : SABAR SAY NAK PECAHKAN AIR KETUBAN AWK NYE...DUDUK ELOK...JGN ANGKAT :::::::::: NANTI KOYAK....
aku : KOYAK!!!??? HA TAKUT MA..............................
doktor : OK 123




Bunyilah satu letup kecil air ketuban aku pun pecah bertambah2 sakit lah aku,aku dimasukakn ubat berak supaya t bila kau teran tak kuar taik...
1.00am
aku rasa nak sangat bersalin sakit amat sgt,,,aku berada di sisi hubby aku...aku tak bg dia kuar..aku takut..aku ingat suma kesalahan 2 aku lakukan..aku takut....(tak taubat lagi) aku rasa nak suh mak aku dtg tapi taknak bg hubby aku amik lak..cmmane lah nak dtg...
3.12am
aku rasa nak teran da,,,,tapi nurse kata jgn teran t takda tenaga...aku ckp ni mcm nak berak dah...
tolong sakit maa..........n nurse cek tgk dah 10cm dah kepala baby dah nampak..aku pun teran untuk kali pertama ....adios sakit bangat.....aku pun teran kali kedua keluar lah bahu baby ku....
aku teran untuk yg terakhir keluar lah anak aku .........aku lega sgt2.......aku jangga dapat boy punya bb aku nak boy boleh jg aku dan family..............................





lihat gambar2 anak aku yang aku ceritakan tadi...




MUHAMMAD AKMAL HAIKAL BIN MOHD FADZIL
5 TAHUN
29/08/2005
3.3 KG
LELAKI
3.13 AM
PUTRAJAYA



TAMAT KISAH KU.....RENUNG2KAN LAH......JGN MENDERHAKA KEPADA IBU BAPA KITA...SEANDAINYA KAMU ADA DOSA MINTA MAAF LAH KAT IBU BAPA MU.......AMIN...

0 comments:

Post a Comment

 

mamavoke2011 Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez