mY pRiends

Tuesday, September 28, 2010

RAYa 2010 at PuLau PinanG

Posted by mamavoke2016 at 1:54 AM 0 comments



ini family ku

ini ibu n bapa mertua ku.................

ini kakak n abg ipar aku.....


tahun ni aku menyambut bersama keluarga mertua di pulau pinang....tapi kami tak sedondon


.masa ni aku mengandung huhu 7 month ....




anak2 tgh bermaafan dengan ayah n mama nye....















Wednesday, August 11, 2010

MIni POpiA HomeMADe

Posted by mamavoke2016 at 1:45 AM 1 comments

MINI POPIA

INTI : SERUNDING UDANG / DAGING
HARGA : RM 15.00 + DELIVERY
121 GULUNG/ 350 GRAM
PENGHANTARAN HANYA DI KWASAN KL DAN SELANGOR.

YANG LAIN DI HANTAR MELALUI POS........

ORDER BEFORE 2/9/2010

Friday, July 16, 2010

geNTing pArk..LAma dAh..TAhun ni GAk

Posted by mamavoke2016 at 9:38 PM 0 comments


INI MASA DI DLM BILIK AMIK DR TINGKAP HOTEL FIST WORLD


INI baru bgun tido...smgt nk main kat park......comel te saYA :)




INI BILIK kami kat fist world......

ini haikal ngn naik yang biasa2 je...

ini nak balik dah....tapi sgt2 tak best lah sbb cuaca tak cukup baguis..asyik hujan je..baru nak naik yg paling famous tu..tapi tak kesampaian..hehehe

k lah..bye nak balek dah ....t update lahlgi

SeIRAs..Tak??

Posted by mamavoke2016 at 9:31 PM 0 comments
sEiras tAk....Ini LAh ank ku...SEmasa SAMA2 MAsa UMUr...5Bulan KOt..(Lupa Lol)

Aku MaSAk tIME kerjA..

Posted by mamavoke2016 at 7:31 PM 0 comments
sEkAranG Ni TiAP3..HAri..WAktu KERja..AKu MEmASak


ini lah mAsaKan keGEmarAn suAmi ku..heheh IKAN CENCARU BELAH BELAKANG....


nak kaTA semiNGGu mesti Kena masak..mlm TAdi pun masak>>>huhuh..Letih2..tAkpe uNTuk Suami terSyanng..heheh




dah BebeRapa hAri diA asyik Suh mAsak...sELaLunya dia AKan suh MAsak sabtu AHD je...kLI ini dia MMG nak TGk aku Rajin ATau Tak..aku TaK peNah nK bantH..takut sUAmi tu...






ini pun Salah Satu fabrote...hUbby Ku...heheh AYAM GORENG KUNYIT...


DalaM seminggu Mesti Ada GAk..hehe


Semua2 NI aku tak PEnah nKMasaAk n tAk pandaI pUn...huBBY ku Ajar..n Aku selalu BAlik kMpung so Aku tGk mAk mertua Ku masak..sedaP ooo Owg Penang MAsAK...kALu gulAi lagi sDAp AKu pANdai GAk..hehehe




aKU Paling Suka bIla AKU belAjr mAsak GULAI KETAM fROM PENANG....



Ni pun kesuKAan laki ku..Sedap nKA Kata mmg selALu masaK...aku INgat suSh ,ruPAya LAgi senG..dari SAngkaan Ku...





OK laH nI ADA MakanAn KEgemAran sUAMiku.............MOHD FADZIL



I LOVE U ForEVER Ever....................



Tuesday, July 13, 2010

AkU MEnGaNDUNG.....

Posted by mamavoke2016 at 10:49 PM 0 comments
kini aku hamil 4 bulan ......rasanya cepat masa berlalu.aku dapat rasakan pembesaran ank ku semakin lama semakin membesar.Aku tidak sabar n nak tahu samaada laki atau perempuan ,tapi aku tak kisah mana2 sbb aku now dah ada sepasang.. :P .

lepas ni nak pikir nak beli barangan baby plak...aduh baru tahun lepas prepay now prepay for the baby now...heheheh.mana aku letak benkung tah..adios laki aku tahu habis aku..sekali beranak 1 set nak baru je....lain lah tahun lepas sbb benda dah lama 5 tahun kan..so boleh lah beli..ni baru setahun dah hilang...ha..bisibg lah laki aku..but aku nak kemas t nak cari...kat umah

barut dah sedekah kat owg yela,,ingat lmbat lagi..last2 ada plak....rezeki...suma nak kena beli untuk baby ni...full set lah...adios..tapi aku nak beli sikit2 tahun ni..tak nampak sgt lah aku hilangkan.hehe..t nak beli wif my priend..je...ok sikit kalu ge ngn hubby adoh....cepat lah ....ni lah..payu buat muka..nak beli pun malas,,,owg pompuan mesti pilih yg betul2..kalu tak t balik umah..nyesal...heheh

ok lah..nak tido jap ada lagi 10 minit ok lol...bye...

Wednesday, June 30, 2010

ORDER hEre ( SarDIN RoLL & sOseJ rOll )

Posted by mamavoke2016 at 10:02 PM 0 comments




ROTI ROLL HOTDOG


sekarang ni aku hanya supply dekat petronas2 yang ada di kawasan subang jaya di usj.....n kl di kg baru....aku tgh cari mana2 tmpt yang rasa2 aku leh masuk


if kowg nak order pun boleh sbb now pun mmg owg ada order ngn aku.....penghantaran di kira tmpt.....


HARGA SEUNIT ROLL HOTDOG
RM 1.20
HARGA SEUNIT ROLL SARDIN
RM 1.00


KOS PENGHANTARAN

mengikut tmpat...km


EXPIRED

1 (one) day


ORDER SEBELUM 1 HARI U ALL NAK....BEFORE ORDER ....


MAKLUMAT LANJUT UNTUK TEMPAHAN HUBUNGI DI TALIAN:


017-636 1343 ( FARA)

TINGGAL SEKITAR PUCHONG











Wednesday, June 23, 2010

lumrah kehiDuPan SUami Isteri.....

Posted by mamavoke2016 at 7:29 PM 0 comments

FiTraH WaNita


Bila wanita itu diam,

Beribu perkara bermain di fikirannya..


Bila wanita itu tidak melawan,

Dia sedang berfikir dengan dalam..


Bila wanita itu melihat dengan renungan yang penuh persoalan,

Dia sedang bertanya berapa lama kamu akan berada di sampingnya..


Bila wanita menjawab "saya ok" selepas beberapa ketika,

Dia tidak ok sepenuhya..


Bila wanita merenung tajam pada kamu,

Dia tak sangka kamu menipunya..


Bila wanita baring di dada kamu,

Dia berharap kamu miliknya..


Bila wanita menelefon kamu setiap hari,

Dia mengharapkan perhatian kamu..


Bila wanita sms kamu setiap hari,

Dia mengharapkan balasan walaupun sekali..


Bila wanita berkata 'I love u',

Dia betul2 maksudkan nya..


Bila wanita berkata dia tak boleh hidup tanpa kamu,

Dia telah menetapkan hati bahawa kamu masa depannya..


Bila wanita berkata 'I miss u',

Tak ada sape yg lagi rindu kamu selain dia..



FiTraH LelaKi


Bila lelaki itu diam,

Tiada apa yang nak dikatakan..


Bila lelaki itu tidak melawan,

Dia tiada mood utk melawan..


Bila lelaki itu melihat dengan renungan yang penuh persoalan,

Dia betul2 konfius..


Bila lelaki menjawab "saya ok" selepas beberapa ketika,

Dia sebenarnya ok..


Bila lelaki merenung tajam pada kamu,

Dia betul2 marah..


Bila lelaki baring di kaki kamu,

Dia berharap kamu miliknya..


Bila lelaki menelefon kamu setiap hari,

Dia menghabiskan harinya mengharapkan perhatian kamu..


Bila lelaki sms kamu setiap hari,

Dia sedang forward sms yg dia dpt..


Bila lelaki berkata 'I love u',

Itu bukan kali pertama dia ucapkannya..


Bila lelaki berkata dia tak boleh hidup tanpa kamu,

Dia akan cuba bersama kamu sekurang-kurangnya seminggu..


Bila lelaki berkata 'I miss u',

Dia sedang ingatkan kamu selepas selesai urusan dengan kawan2nya..

Tuesday, June 22, 2010

BAnyak PERsamAan...DioRang

Posted by mamavoke2016 at 1:42 AM 1 comments



NAMA : NUR SABRINA BINTI MOHD FADZIL


UMUR : 1 TAHUN


LAHIR : HOSPITAL PUTRAJAYA

TARIKH LAHIR : 29/ 05 / 2009

MASA : 3.13PM

BERAT : 3.13KG






NAMA : MUHAMMAD AKMAL HAIKAL

UMUR : 5 TAHUN

LAHIR : HOSPITAL PUTRAJAYA

TARIKH LAHIR : 29 / 08 / 05

MASA : 3.13 AM

BERAT : 3.31KG

INI LAH PERSAMAAN KAMI....HEHEHE :p

SAYA BERSALIN SAKIT SELAMA 3 JAM.....START SAKIT PUKUL 12AM/12PM...PUN SAMA GAK......TAPI TGH TUNGGU KELAHIRAN KETIGA.......OOO MINTAK2 DI PERMUDAHKAN....INSYAALLAH

aKU KeboSAnan.........

Posted by mamavoke2016 at 1:28 AM 0 comments

SEMENJAK 2 MENJAK AKU RASA DIRI AKU NI KEBOSANAN..............HARI SEMAKIN HARI AKU RASA DIPINGGIRKAN...SUDAH LAMA TAK MENDAPAT APA YANG DIIMPIKAN....AKU RISAU KERANA SUDAH BERBULAN....AKU SEKRANG MENGNDUNG 3 BULAN...DAN PERUTKU MAKIN MEMBESAR....DAN SELALU MENGALAMI SAKIT PERUT YG AMAT SGT SETIAP MALAM.NAK KATA TIAP2 HARI LAH...OOO TIDAK....
KENAPA SUMA INI BERLAKU...AKU TAKUT MENGHADAPI DUGAAN INI...BANYAK SGT DUGAAN YANG DTG MENCABAR KU..TAPI AKU AKAN HARUNGI SELAUTAN API PUN...
INSYAALLAH..... KEJE PUN MALS NAK BUAT...SUMA NYA MALAS...KENAPAKAH BERLAKU...KEPADA AKU...MUNGKIN RAMAI LAGI TERUK DARI AKU..CUMA TAK LUAHKAN KEPADA KU......
OK LAH....PENING PALA LAK./...TAK LEH NAK LAYAN HATI INI..BYE...

Thursday, June 17, 2010

aKu berSalah KeranA mEnuduh MElulu 17/06/2010

Posted by mamavoke2016 at 6:21 PM 0 comments

semalam pukul 5.30 aku kol hubby sbb itu masa n time dia amik aku tapi aku kol banyak kali tapi lansung tak dijawab...tapi setelah beberapa kali aku kol dia pun angkat dan bgtahu :

HUBBY : SALAM
KNP ADA KAT SG.BULUH NI....DENGAN KORBO........

AKU : BUAT PER? NAK BALIK DAH NI..CEPAT LAH....

HUBBY : SEKEJAP LAH TAHU TUNGGU JAPPPPPPP!!!!!!!

aku pun macam apa jew melulu2 terus kol kwn dia sbb dia tak agkat pon lagi kwn nya yg bernama korbo sbb dia ckp dengan korbo...

aku pun kol......

KORBO : KNP?

AKU : PADIL ADA TAK? AKU KOL TAK ANGKAT

KORBO : BALIK DAH LAMA DAH KUL 2 LEBIH CM TU.ASAL??

AKU : DIA CKP DIA DGN KO TADI...BARU DIA BG TAHU...

KORBO : MANA DA......DIA LAMA BALIK...

AKU : OK2222

aku pun meletakkan ganggang telepon.....
lepas tu aku terus kol hubby lagi tapi tak jwb,...hati ni byk pikir mana lah dia...sbb dulu mcm ni lah las2 kantoi date ngn pompuan.........(cite dulu lah) tapi kalu dia buat lagi cm dulu aku rasa diri ini nak mati jew.....aku pun tunggu punya tunggu jam 6.30pm dia sampi depan pagar opis.......

aku dgn kasar nya bertnya.................

AKU : KO PEGI MANA???????????

HUBBY : PEGE SG. BULUH LAH...KAN DAH BG TAHU TADI MASA DALM ON THEWAY BALIK UMAH.............

AKU : TAU LAH....TAPI KO CAKP DEKAT BENGKEL KORBO AKU KOL DIA KATA MANA ADA KO DTG KUL 1PM PATU KUL 2.30 DAH BALIK...TAPI TADI AKU TNYA KO KO CAKP KUL 5.30 KO ADA LAGI................

dengan nada marah dia menjawab....................

HUBBY : KEPALA HOTAK BETUL LAH.....SAYA BG TAHU SAYA DKT SG BULUH DENGAN MINKOI......BILA PALK KATA DGN KORBO..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AKU : TERUS TERDIAM MEMBISU..SAMPI UMAH.....AKU TGK KAWAN DIA ADA....TGH BUAT MTR.......

dlm diam2 rupanya aku salah..sbb melulu 2 tuduh dia...sbb tu benda jadi tak betul k=jadi betul...........haahahaahhahahhaahahha.........kowg jgn buat cm ni tau serik aku.....mlm tu dia tnya n bg tahu dah berslah taknk minta maaf....aku jwab lah ' raya lah.......................

My Car...WFN 1037

Posted by mamavoke2016 at 12:18 AM 0 comments
ini kereta ku satria..1.3..tapi tiada lagi sebab asyik rosak je....aku sayang kete ni dah beribuabis kat ko.......kemana sahaja ku dgn nya

Wednesday, June 16, 2010

my mom..ROsnAH mAT ARIF

Posted by mamavoke2016 at 11:09 PM 0 comments
ini mama saya...mama plak...mak..ku panggil...mak aku ni dulu tak garang sejak2 beberapa abd ni mak oi garnag bangat...but she still my loving mom......nak diceritakna...now my mom ibu tunggal..father i kahwin lain..so my mom not support him..because him not jaga anak2 n not adil2..hahaha...mcm tu lah(speaking london). k lah...my father tkda picture sbb dia tak suka amik gmbar..hehehe...

Friday, June 11, 2010

Sabrina Hang Out wIf My fRiends..IOI mALL (mcd)

Posted by mamavoke2016 at 8:13 PM 0 comments










My Lovely Mertua

Posted by mamavoke2016 at 7:48 PM 0 comments
ini keluarga sebelah hubby aku.....mertua kau baik n lain tau...owg kata bila duk umah mertua lama2 t maslah..tapi bg aku family hubby so fun n happening.....aku bertuah dapat family hubby aku...nasib aku....aku selalu hidup sush dan now...aku bahagia dengan apa yang ada......

ini lah family keseluruhan............ini masa ge genting tu pun family hubby ajak...ge je.......have pun...

ADIK BERADIKKU........

Posted by mamavoke2016 at 7:15 PM 0 comments

MY hAPPY fAMiLY........2010

HE my brother ..
mohd hazlami
baru habis belajar jurusan diploma...dkt psas dia baik da pemurah aku syang dia sgt2...dia lh yg menjaga adik2 bwh dia bb aku dah ada family...huhuhu hensem tak..ngah pam tayar kete kwn nya









nie..awek dia lah kot..aku pun tak tau..tapi ni lah pic yang aku tgk ada dlm pon dia...cun tak..lesung pipit mahal ni wey...........












yang belakng tu adik aku yag no..3 tu mat rempit kejap kejr tu jap kejer lain...susah nak ckp ngan dia nie..ketegak sikit owg pining ckp...................namnya
muhammad fariz...baru 18thun....













nie...adik pling bongsu...ee manja gila ngan mak aku...menyampah...kejr tak penah nak buat susah suma malas...
namanya nur fitri syaidatulnisa ....lahir time raya tu..bb tu nama fitri.........................

sUami ku..MOHD FADZIL CHE OMAR

Posted by mamavoke2016 at 7:10 PM 0 comments





aku mengenali suamiku..tidak lama..kerana kami tidak mengenali hati masing2...ceritanya aku syok kat member dia...hensem n banyak duit...aku selalu kuar ge jalan wif my priend ni...n lama dalam 1 month cam tu tiba2 dia muncul(my hubby)..aku pun tangkap lentok lah,aku bkn leh tgk hensem sikit.mulalah gatal naik kat 1 badan....satu hari tu dia tak couple ngan aku tapi kwn nagn member aku tapi di ni panas baran tak kira lah baru kenal o tak...member aku merajuk lah bb member aku sowg tu rancang nak tinggal kan dia..saje main2. patu tiba2 dia bla tinggal kan kitaorg yg tgh minum kat kg baru...n then...dia ni bwk motor nak amik dia lah..tapi dia taknak naik...so dia ngmauk patu suh naik jugk nak hantar blik...aku pun pujuk member aku ,,bg tau kitaorg main2 jer...sampai kat taman titiwangsa kami lepak kat sana...sampai 3 pagi aku pun ajak suma balik...balik tu member aku tidu umaha aku..bb mak dia bising kalu balik lewat..kalu kat umah aku line clear bb bapak aku tak duk sekali kan..hahahah.(nakal 2)ehmm...bermulalah pagi tu....aku dapat panggilan tel dari dia(hubby aku)dia nak ckp dgn member aku kebetulan member aku dah balik mak dia jemput...n aku pun gayut ngan dia..tanya mcm2 lah..smpai aku leh tangkap cintan lah,,,hahah..bermula lah aku ngan dia kwn2 sampai kejinjang pelamin.....kami bercinta dalam alam perkahwinan,dah 6 tahun aku masih mengukuhkan ikatan tali kekeluargaan ini dan mendapat cahaya mata yang sulung lelaki n second gurl....nak tambah mungkin lagi 10 tahun kot..skg nie nak cr duit tak stabil lagi ....cinta ini buta..dan tak leh dipaksa..percayalah suami anda seharusnya..anda mempercayai seadanya.....amin..




ehmm ni masa ngah pakai pangkat ....
huhuhu....tak sangka jodoh ku dgn seorg askar.......
inilah my hubby skg dah pangkat
KOPERAL MOHD FADZIL















ini masa hubby aku khusus kadar yang terakhir selama 4 bulan aku tunggu dia balik............huhuuh sedih sgt ditinggal kan

DeTiK 2X cEmAS mElAhIrKaN aNaK sULuNG ( MUHAMMAD AKMAL HAIKAL)

Posted by mamavoke2016 at 7:02 PM 0 comments
Tepat jam menunjukan pukul 11pm aku berasa ingin sangat kencing di tandas umah aku...(itu pun nak citer kat mana) :P




aku pergi ke bilik air...aku mencangkung jer tiba2 aku dapat rasa air meleleh di kaki ku.....
aku pun menjerit : MAK !!! AIR APA NIE..JERNIH JER... mak aku pun sahut : EHMMM AIR KETUBAN TU DAH PECAH...CEPAT 2 PERGI HOSP....T KANG SAKIT TAK TAHAN TERBERANAK KAT UMAH KANG.!!!!!!!!!







aku pun dengan tak sedaphati nya bg tau hubby ku...dia pun ada ckp tadi sebelum ni berlaku.. hubby: BABY CEPAT LAH KUAR AYAH NAK CUTI 1 MONTH FOR BABY FIRST



mama: AMBOI BANYAK LAH..KANG TERBERANAK BETUL2 CANER?EISHHH
mmg betul2 aku beranak ...mlm tu...
ni aku nak sambung balik yang tadi , hubby aku pun bergegas start kete (time tu ada kete..skg tada..huhu)aku pun masa didalam kereta dah sakit2 nak bersalin sakit teramat sgt....aku pun ngah on the way ke HOSPITAL PUTRAJAYA

jam menunjukkan pukul 12.00pm..aku takut sangat yelah owg ckp ni pertarungan nyawa aku..huhu setibanya di wad bersalin aku dah nampak....suasana mcm aku nak pengsan yalah fisrt time tu....smapi aku daftar kan diri n masuk untuk cek darah n berat aku...
12.30pm
bilik bersalin



aku dimasukkan ke bilik ini seperti diatas...ee seram dol,aku rasa mcm nak lari jer...nak balik...dah siap2 nama aku dipanggil ..aku disuruh baring ke katil dan dikangkang oleh jururawat2 yang ada..(tak ingat nama nya) doktor pun sampai.........




doktor : APA KHABAR?(time macam nier pun nak tanya khabar
aku : BAIK ..SAKIT DOKTOR...SAKIT SGT
doktor : SABAR SAY NAK PECAHKAN AIR KETUBAN AWK NYE...DUDUK ELOK...JGN ANGKAT :::::::::: NANTI KOYAK....
aku : KOYAK!!!??? HA TAKUT MA..............................
doktor : OK 123




Bunyilah satu letup kecil air ketuban aku pun pecah bertambah2 sakit lah aku,aku dimasukakn ubat berak supaya t bila kau teran tak kuar taik...
1.00am
aku rasa nak sangat bersalin sakit amat sgt,,,aku berada di sisi hubby aku...aku tak bg dia kuar..aku takut..aku ingat suma kesalahan 2 aku lakukan..aku takut....(tak taubat lagi) aku rasa nak suh mak aku dtg tapi taknak bg hubby aku amik lak..cmmane lah nak dtg...
3.12am
aku rasa nak teran da,,,,tapi nurse kata jgn teran t takda tenaga...aku ckp ni mcm nak berak dah...
tolong sakit maa..........n nurse cek tgk dah 10cm dah kepala baby dah nampak..aku pun teran untuk kali pertama ....adios sakit bangat.....aku pun teran kali kedua keluar lah bahu baby ku....
aku teran untuk yg terakhir keluar lah anak aku .........aku lega sgt2.......aku jangga dapat boy punya bb aku nak boy boleh jg aku dan family..............................





lihat gambar2 anak aku yang aku ceritakan tadi...




MUHAMMAD AKMAL HAIKAL BIN MOHD FADZIL
5 TAHUN
29/08/2005
3.3 KG
LELAKI
3.13 AM
PUTRAJAYA



TAMAT KISAH KU.....RENUNG2KAN LAH......JGN MENDERHAKA KEPADA IBU BAPA KITA...SEANDAINYA KAMU ADA DOSA MINTA MAAF LAH KAT IBU BAPA MU.......AMIN...

liRIK2 Lgu kegeMARanKU...2010

Posted by mamavoke2016 at 6:58 PM 0 comments




Lirik Hanya Dia – Siti Nurhaliza & Krisdayanti (CTKD)
Ku cintainya kerana cara dia
Sungguh berbeda dari yang telah ku jumpa
Renungan dia tulus merasuk jiwa
Hingga terasa terus ke hati
Ku cintainya kerana kesungguhannya
Bukannya kata-kata semata-mata
Perwatakannya mengatakan segalanya
Buatku percayakan janjinya
*
Ku akui aku menggilainya
Ku akui aku menyintainya
Kisahku kisah dia
Cerita yang sama
Setiap detik hanya dia
**
Ku akui aku mengaguminya
Ku akui aku menyayanginya
Sungguhnya ku akui ku perlukan dia
Segalanya kuserah kepada dia
Cintai dia bersama mimpi-mimpinya
Cintai dia juga segala caranya
Cintai dia bersama keanehannya
Cintai dia hanya dia
Ulang *
Ulang **

Lirik Ku Percaya Ada Cinta – Siti Nurhaliza
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mulaKu yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
*
Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahnya pasti
Chorus
Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui
Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mulaKu yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala
Ulang *
Ulang Chorus
Ulang *
Ada hikmah yang pasti
Sejak mula ku percaya ada cinta
Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci yang abadi

CERIta PanAs....( " ')

Posted by mamavoke2016 at 6:55 PM 0 comments
EHMMM.....bermula lah seorg sahabat yang aku kenali dari sekolah lagi.....dia nie..seorg yang hiperaktive...(mcm baby lak)tapi aku rasa...aku mula suka kwn ngan mereka..bermulalah..





pada aku berumur belasan tahun...aku sekolah menengah,..aku mula berkawan dengan kwn2 yang agak aku leh masuk kepala lah...mula di tingkatan 1 aku baik je...yelah time tu baik bb tak kenal kwn n lawan...lama2 tu aku mula berkawan dengan semua owg..
samapi lah di tingkatan 5 aku mash lagi berkawan dgn geng 2 aku lah....wan,ila,n suzie..mmg rapat gila lah satu kelas dr form 4 lagi.sekarang ni kami masih berkawan dengan nya.......
kalu bb gaduh2 nie cikgu paling marah kat geng 2 aku lah,,bb aku nie anti geng2 india./.mmg tak leh bla lah...adalah sorg bernama batuma...mmg mulut dia adios bengang je..aku malas nak gaduh tapi bila2 mem au hasut2 aku aku pun buat langar2 bdan..(huk)langgar punggung) "<
tiba2 dia ngamuk dia tumbuk aku bengkak lah muka sebelah nie..
eee geram nyer aku nak tumbuk je..cikgu dah dtg kelas aku...aduh dgn tak puas hati nya aku ingat nk report kat sing(displin tau)last2 dia report dulu...huhuh aku pun apa lagi kena mengadap dgn cikgu tu lah...




and dapat lah 1 rotan di tangan adios sakit bangat




mcam ni lah cikgu aku mengayakan rotan nya didepan aku .....SAKIT CIKGU!@!!!!!!!

dRama2 yNG aKu mINT sNGaT lH.......HuK

Posted by mamavoke2016 at 6:53 PM 0 comments

INILAH CINTA BALQIS........................
EPISOD NYA TELAH BERAKHIR...
JIKA DITAYANG KAN SEKALI LAGI PADA BELAH MALM MUNGKIN SEMUA PENONTON AMAT SUKA...KERANA ADA YANG KERJA PADA BELAH PETANG(pendapat aku lah...kuang2)
hahahah...best tau citer nie....last22 kahwin jugak dgn hassan..tulah dinamkan kita merancang tuhan yang menetukan...ahahah...sedih bangat tau..kesian kat si qis tu(nam panggilan manja).asyik kena campk sn campak sini..aku tgk pun cam geram je,,eee knp dia mcm nie..adios(eee..geram) :(..setipa hari balik kejr mesti nak layan cite ni dulu..time tgh2 uat kuih lah..hakaakaak lah..ada cite lagi t aku update yang aku minat jer...;ah
hahaha....tak tau nak update...apa bb skg nagh layan citer nA O mei...heheheh,...tapi citer dia best cuma mula2 slow lah.............
tapi setelah anak nya membesar...huhu adi putra hensem nya......
,lyan lah dlu t dah abis saya update erk

wedding My uNcle Adha...(melaka)

Posted by mamavoke2016 at 6:40 PM 0 comments


nie masa busu dah ku kahwin ...(bkn kwin lagi hak..)dlm family ni suma dah kahwin sowg jw yag belum kahwin...aku ingat yg paklang akan kahwin rupanya busu aku kahwin dulu.......tak sangka dulu aku bertepuk tampar ngan dia..skg tak leh aku dh kahwin dia pun dah....heheheh..mana tah dia jumpa isteri nya nie..erk..kat mana tah ...bb dia pendiam owg nyer,,...dulu masa kuar ngan aku n sowg lagi dia tak gatai sgt bb uncle aku sowg lagi gatai sikit...ehmmm dis jugk kahwin awl....k lah...lihat pic yg aku tangkap masa di kahwin......................

ni khemah nya.....ada 9 khemah ko


 

mamavoke2011 Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez